Darko Todorović ponovo na spisku selektora „A“ reprezentacije

Press konferencija na kojoj je selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavio spisak igrača za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Južnom Korejom, održana je danas u hotelu „Europe“ u Sarajevu. Ponovo se na spisku selektora našao mladi fudbaler Slobode, Darko Todorović. U nastavku možete pogledati kompletan spisak igrača:

– golmani: Asmir Begović (Bournemouth), Ibrahim Šehić (Qarabag) i Kenan Pirić (Zrinjski)
– odbrambeni igrači: Darko Todorović (Sloboda), Ognjen Vranješ (AEK Atina), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa) i Eldar Čivić (Spartak Trnava)
– igrači veznog reda: Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Sarajevo), Stjepan Lončar (Široki Brijeg), Goran Zakarić (Željezničar), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Deni Milošević (Konyaspor)
– napadači: Edin Džeko (Roma), Riad Bajić (Basaksehir), Smail Prevljak (Matttersburg) i Kenan Kodro (Grasshopper).

Na spisku su još tri igrača, Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, koji će se u susretu sa Crnom Gorom zvanično oprostiti od dresa reprezentacije BiH.

Prosinečki je pročitao imena igrača a potom izjavio da pripreme za ove utakmice koje dolaze i u nezgodno vrijeme.

„23. maja počinjemo pripreme za ove utakmice koje možda dolaze i u nezgodno vrijeme, jer je kraj sezone i igrači su odigrali mnogo utakmica. Međutim, to je FIFA termin i iskoristićemo ga. Nažalost, sa nama neće na ovom okupljanju biti Sead Kolašinac koji je povrijeđen, ostali su zdravi i nadam se spremni za dvije utakmice koje su pred nama.“

Selektor je na pitanje novinara da prokomentariše poziv za fudbalere iz BH Telecom Premijer lige odgovorio:

„Pozivamo one igrače za koje moj stručni štab i ja procijenimo da su kvalitetni, ne zanima nas to da li su iz Premijer lige ili neke druge. Nadam se da će tu biti još igrača koji će da se nametnu. Ovi su napravili dobar rezultat sa mladom reprezentacijom i vjerujemo da su budućnost bh fudbala, te ko se pokaže na terenu zaslužiće poziv u „A“ reprezentaciju. Tu su Zakarić, Pirić i Sarić koji su bili i ranije sa nama. Todorović, Lončar, kao i Ćivić koji nije iz domaćeg prvenstva su pokazali u mladoj selekciji da se radi o talentiranim igračima .“

Predstavnicima medija se obratio i direktor sektora za sport NS/FS BiH Elmir Pilav koji je govorio o planu priprema „A“ reprezentacije:

„ Tokom priprema u Sarajevu igrači će imati jedan trening u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru 24. maja, a dan poslije u Hrasnici će biti odigrana trening utakmica sa FAMOS-om. Nakon toga reprezentacija se seli u Zenicu gdje će boraviti do susreta sa Crnom Gorom. Za ovu utakmicu je štampano 10000 ulaznica, a u prodaju će biti puštene u subotu, 19. ovog mjeseca u poslovnicama „Centrotransa“.

Reprezentativci će se okupiti 23. maja na Ilidži, gdje će istog dana od 19:30 prisustvovati manifestaciji Izbora najboljih pojedinaca ligaških takmičenja NS/FS BiH u hotelu „Austrija & Bosna Ilidža“.

Bitnami