Juniori Slobode svoje utakmice igraju na glavnom terenu stadiona Tušanj

Juniori FK “Sloboda” Tuzla koji se takmiče u Premijer omladinskoj ligi BiH U-19 svoje domaće utakmice igrali su na pomoćnom terenu stadiona Tušanj (tzv. plastika), a zahvaljujući dogovoru Upravnog odbora FK “Sloboda” Tuzla, na čijem čelu je Senad Mujkanović i upravom JU Gradski stadion Tušanj, omladinci Slobode svoje će utakmice igrati na glavnom terenu.

Juniori Slobode koje ove sezone predvodi Nermin Hasić nakon 23. odigrana kola zauzimaju 4. poziciju Premijer omladinske lige BiH – U19 sa 40 osvojenih bodova. Veliki broj fudbalera iz juniorskog sastava Slobode tokom sezone 2017./2018. upisalo je nastup i za prvi tim, što dovoljno govori o kvalitetu  i razvoju omladinskog pogona FK “Sloboda” Tuzla što je ponukalo Upravni odbor Crveno-crnih da se mladim fudbalerima Slobode poboljšaju uslovi za igru i omogući dalje napredovanje kako mladih igrača tako i razvoj kluba.

Od samog početka sezone, Sloboda je veliku priliku davala mladim igračima tako da je sedam igrača koji nastupaju za juniore u Premijer omladinskog ligi U-19 upisali i nastup za prvi tim Slobode, a čak 11 igrača  koji čine prvi tim, poniklo je upravo Omladinskom pogonu u FK “Sloboda” Tuzla što je sigurno nesvakidašnja informacija u bh. sportskoj javnosti i svakako veliko bogatstvo za FK “Sloboda” Tuzla.

Sigurno je da će odluka kojom se juniorima Slobode omogućilo da svoje prvenstvene utakmice igraju na glavnom terenu stadiona Tušanj biti dodatni stimulans za napredovanje koji će rezultirati boljom igrom i ostvarenju zacrtanih ciljeva.

 

Bitnami