Petrović: “Priliku će dobiti mlađi fudbaleri” (VIDEO)

U petak je na stadionu Tušanj održana konferencija za medije FK “Sloboda” Tuzla povodom utakmice 9. kola BHT Premijer lige BiH na kojoj su se prisutnim medijima obratili Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK “Sloboda” i fudbaler Slobode, Amer Bekić.

Medijima se najprije obratio Slavko Petrović koji je iskazao zadovoljstvo time što je njegova ekipa osigurala opstanak.

-Došli smo do zadnje utakmice u prvenstvu. Drago nam je što smo osigurali opstanak i da igrači ne moraju pod velikim pritiskom igrati i što možemo dati nekim mlađim igračima šansu. Imaćemo pet-šest juniora u kadru, neki će početi, a neki će šansu dobiti sa klupe. Želimo znati na čemu smo i mi i oni za narednu sezonu, izjavio je Petrović novinarima.

Dotakao se Slavko Petrović i nadolazeće utakmice protiv FK Mladost Doboj Kakanj kao i igračkog kadra.

-Mladost dolazi da nastavi niz i da osigura sedmo mjesto, ali i mi želimo poboljšati plasman. Husić i Smajić zbog kartona ne mogu igrati, Terzić i Mehmedagić su povrijeđeni i na njih ne računamo. Nadam se da će mladi momci ući rasterećeno jer nemaju prioritet rezultata”, dodao je trener tuzlanskog tima.

Pored Petrovića, medijima se obratio i fudbaler Slobode, Amer Bekić koji je istakao da će njegova ekipa igrati na pobjedu.

-Naše je da odigramo do kraja i da pokušamo dobiti obje utakmice. Igraćemo na pobjedu, bez obzira što smo osigurali opstanaki i mi svaku utakmicu moramo ići na pobjedu. Naše je da odigramo do kraja i da pokušamo dobiti obje utakmice do kraja prvenstva, kazao je Bekić-

Sloboda i Mladost igraju u subotu, 12. maja 2018. godine na stadionu Tušanj sa počekom u 17 sati. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 7 KM, dok je ulaz ua žene i djecu do 12 godina besplatan.

Bitnami