Petrović nakon Čelika: Ovo je za nas sretan dan, ali nismo slavili

Fudbaleri Slobode pobijedili su u subotu NK Čelik golovima Salihovića i Bekića te su time obezbjedili opstanak u Premijer ligi BiH dva kola prije kraja sezone. Šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Slavko Petrović u izjavi nakon utakmice, iskazao je zadovoljstvo načinom igre koju su njegovi igrači pružili, ali i žaljenje jer društvo najboljih napušta veliki klub kao što je zenički Čelik.

-Sigurno je da smo bili u psihološkoj prednosti i željeli smo da završimo našu sezonu pozitivno. Izašli smo s pet ofanzivnih igrača i mislim da smo na vrijeme postigli golove. Nije nam bilo teško zadržati rezultat, posebno nakon crvenog kartona. Ovo je za nas sretan dan, ali mi nismo slavili jer je BiH izgubila jednog velikana iz Premijer lige i ja od srca želim Čeliku da se što prije oporavi i vrati u Premijer ligu jer BiH treba ovaj klub koji ima historiju i infrastrukturu i nadam se da će to uspjeti odmah naredne godine, izjavio je Petrović nakon što su njegovi momci pobijedili NK Čelik na Bilinom polju u okviru utakmice 8. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak.

Sloboda prvenstvo nastavlja naredni vikend kada će na Tušnju dočekati FK Mladost Doboj Kakanj u okviru utakmice 9. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak.

 

Bitnami