Komentar trenera na utakmicu Sloboda – GOŠK (VIDEO)

Fudbaleri Slobode poraženi su danas od NK GOŠK Gabela sa 1:2 u okviru utakmice 6. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak, a trener Crveno-crnih,  Slavko Petrović nakon meča naveo je fizički pad njegovog tima u proteklim danima, kao jedan od razloga negativnog rezultata.

-Prvi faktor je sigurno to što smo fizički pali nakon četiri meča u deset dana što je sigurno jedan od problema. Vidjelo se na terenu kada je počela utakmica da ćemo imati maksimalnih problema. Prije meča sam rekao da bi ovo mogla biti najteža utakmica jer je ekipa GOŠK-a od svih timova u Ligi za opstanak najkvalitetnija u gostima, rekao je Petrović i nastavio:

-Moji momci zaista izgaraju od zimske pauze, ali jednostavno fizički smo krahirali. Bilo je ovo za očekivati, ali ipak sam mislio da ovo možemo izgurati. Protivnik je zasluženo pobijedio. Fizički nije problem vratiti ekipu ako se igra jedna utakmica sedmično. Ali, sada smo izgubili jednu jako bitnu utakmicu u kojoj smo mogli da riješimo naš status. Naredni cilj su nam tri boda protiv Viteza, izjavio je Petrović.

Feđa Dudić, trener GOŠK-a za razliku od kolege Petrovića, bio je zadovoljan konačnim rezultatom i igrom svojih fudbalera koji su ostvarili veliku pobjedu u Tuzli.

-Sigurno zaslužena pobjeda. Ko god je gledao utakmicu mogao je vidjeti da Sloboda do pogotka nije uputila udarac u okvir gola, a mi smo znali po šta dolazimo, tako smo se postavili i znali smo da će Slobda biti umorna. Momcima svaka čast, kapa dole, pogotovo nakon kiksa protiv Viteza poslije kojeg su nas svi otpisali i vidjeli kao tim koji ispada iz lige. Još jednom momcima kapa dole, svaka čast, kazao je Dudić i dodao da će njegova ekipa u narednom kolu protiv Čelika tražiti pobjedu.

-GOŠK će od prve minute protiv Čelika ići na pobjedu, te ja to tvrdim ovdje odgovorno. Ako ne bude tako prozovite me svi. Od mog dolaska u GOŠK igramo pošteno, svaki bod smo osvojili na pošten način i niko nam ništa nije pomogao. Čelik se neće vaditi protiv GOŠK-a, Čelik igra katastrofalno cijelu sezonu i nek se vadi negdje drugdje. U Gabeli sigurno neće, a mi ćemo ići da slavimo i da osiguramo opstanak već nakon tog meča, izjavio je Dudić novinarima nakon utakmice.

Bitnami