Petrović: Ova sedmica može biti zlatna za Slobodu

U sali za sastanke na stadionu Tušanj danas je održana konferencija za medije FK “Sloboda” Tuzla povodom uzvratne utakmice Kupa BiH, a na kojoj su se medijima obratili šef stručnog štaba Slavko Petrović i fudbaler Slobode, Edis Smajić.

Najprije se obratio Petrović koji je istakao da obje ekipe iza sebe imaju gust raspored.

-Željezničar je u istom paklu kao i mi, deseti dan četvrta utakmica.  Obje ekipe su umorne i odmorne dovoljno..Imamo protivnika protiv kojeg smo u prvoj utakmici izvukli rezultat koji daje nadu i nama i njima, ali Željo ostaje mali favorit. Nadam se da ćemo uz podršku gledalaca doći do dobrog rezultata koji nas vodi u finale Kupa, izjavio je Petrović.

U obraćanju medijima Petrović se dotakao igračkog kadra za utakmicu protiv Željezničara te izrazio nadu da će Bekić i Rustemović biti u opticaju.

-Imamo Bekića koji je bio povrijeđen, još nije trenirao, a danas će pokušati i vidjet ćemo da li može konkurisati za 18 igrača. Rustemović bi se danas trebao priključiti ekipi, a ja se nadam da će ova dva igrača imati mogućnosti da nam pomognu u ovoj historijskoj utakmici, kazao je Slavko Petrović i istakao da ova sedmica može biti zlatna za Slobodu.

-Ova sedmica za nas može biti zaista zlatna, jer u subotu nam slijedi ključna utakmica prvenstva, a sa ove dvije utakmice možemo zaključiti sezonu koja nije počela dobro, međutim može završiti pozitivno, rekao je Slavko Petrović novinarima pred uzvratnu utakmicu polufinala Kupa BiH protiv Željezničara.

Medijima se obratio i Edis Smajić, fudbaler Slobode koji je se našao u timu 6. kola BHT Premijer lige BiH.

-Ostvarili smo dobar rezultat u Sarajevu tako da nama ovdje jedan gol može donijeti veliku sreću. Mislim da smo se odmorili, jer nam je šef jučer dao slobodan dan, a mi se sada trebamo okupiti i što bolje izdržati ovu paklenu sedmicu. Obećavam da ćemo sutra izaći na teren i dati i posljednji atom snage kako bismo ušli u finale Kupa BiH”, poručio je Smajić  koji je pozvao navijače da u što većem broju dođu na stadionu Tušanj u srijedu u 18 sati i da podrže Slobodu.

Inače, uzvratna utakmica polufinala Kupa BiH između Slobode i Željezničara igra se u srijedu, 18. aprila na stadionu Tušanj sa početkom u 18 sati uz direktan TV prijenos na Sport klubu. Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti u pretprodaji u prostorijama kluba u Ul. Trg stara tržnica, CD shop Mido te UG Prijatelji FK Sloboda po cijeni od 7 KM. Napominjemo da je ulaz za žene i djecu do 12 godina besplatan te da godišnje ulaznice ne važe za utakmice u okviru Kupa BiH.

Bitnami