Komentar trenera Slobode i Borca na utakmicu (VIDEO)

Fudbaleri Slobode jučer su na stadionu Tušanj u okviru utakmice 5. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak pobijedili FK Borac Banja Luka rezultatom 1:0 (1:0), a u izjavi nakon utakmice, šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla, Slavko Petrović  rekao da je ova pobjeda ima veliki psihološki utjecaj na igrače Slobode.

-Vidjelo se na kraju utakmice čega sam se ja pribojavao. Pred sam početak utakmice Rustemović je povraćao u svlačionici i bili smo primorani početi bez njega. Ovo nam je uz to bila treća utakmica u roku od sedam dana, a ko je igrao fudbal zna šta to znači i stvarno se divim ovim momcima kako su izdržali to. Ostvarili smo jako bitnu pobjedu, a  zahvalio bi se i Borcu na korektnoj borbi. Vidi se da nam niko ništa ne poklanja, da se za svaki bod moramo krvnički boriti, rekao je Petrović novinarima i dodao je ovakva borba primijer kako se treba i dalje igrati u Bosni, da niko nikome ništa ne oprašta.

Trener Borca, Darko Vojvodić nakon utakmice, govorio je o izostanku podrške i sportske sreće.

-Sloboda danas nije bila bolja od nas, jedan prekid je odlučio. Treba da se stide i treba da je sram sve one koji su nas ovdje poslali bez ikakve podrške. Ovdje su igrači došli kao neke ovce. Nikoga nisu imali iza leđa, ali oni su odigrali dobru utakmicu za svoj klub i za svoj grad, izjavio je Darko Vojvodić, šef stručnog štaba FK “Borac” Banja Luka.