Petrović pred Borac: Ispred nas je teška utakmica i neugodan protivnik

U prostorijama FK “Sloboda” Tuzla na stadionu Tušanj danas je održana konferencija za medije povodom utakmice V kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak u kojem će crveno-crni u subotu dočekati FK Borac iz Banja Luke.

Prisutnim se obratio šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla koji je u tokom uvodnog obraćanja istakao da će Sloboda u kratkom vremenskom razmaku odigrati čak tri utakmice.

-Pa meni ovo malo liči na brzopotezni šah, jer samo što smo se vratili sa puta i što smo izašli iz autobusa već nas očekuje sljedeća utakmica i sigurno teška utakmica. To će za nas biti treća uzastopna utakmica u sedam dana, a svi koji su se bavili sportom znaju da odigrati tri utakmice u sedam dana košta strahovito mnogo snage. Mi smo pokušali kroz jedan regenerativni trening, da se malo osvježimo tako da se nadam će moji igrači u ovaj meč protiv Borca ući dovoljno svježi, jer nas očekuje protivnik koji je u proteklim danima “odmarao”. Ekipa nakon zimske pauze je pokazala da je dobila jedno novo lice i kroz veliku borbenost i trku, nisu ni tokom jedne utakmice zakazali i to je ono što daje nadu nama svima da ćemo izaći iz ove paklene serije,  koja nas očekuje kroz pet utakmica u dvije sedmice, izaći sa dovoljno osvojenih bodova i obezbjediti finale kupa, izjavio je Petrović na konferenciji za medije.

Šef struke crveno-crnih dotakao se sutrašnjeg protivnika rekavši da je to jedna neugodna ekipa.

-Što se tiče ekipe Borca vidjeli smo na prošloj utakmici da je to jedna vrlo neugodna ekipa i nadam se da ćemo ovog puta imati malo više sreće i da nećemo dopustiti protivniku da postigne gol kao što se desilo u našoj protekloj utakmici, rekao je Petrović.

-Što se tiče naše ekipe, sigurno je da tri igrača neće igrati, a to su Terzić koji ima treći žuti karton, a zatim Osmanagić i Bekić koji se ozlijedio protiv Željezničara. Dakle njih trojica sigurno neće nastupati te nam ostaje da vidimo ko će njih mijenjati jer nismo u situaciji da sada promijenimo četiri ili pet igrača da osvježimo ekipu, jer nemamo toliko kvalitetno širok roster igrača da promijenimo pola ekipe bez ikakvih problema tako da će u suštini isti igrači nastupati. Pokušat ćemo osvojiti sva tri boda koja su nam u ovom trenutku, možda i prelomna i time jako bitna, rekao je Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla.

Prisutnim novinarima obratio se i Azir Muminović, mladi golman Slobode koji je istakao da njega i suigrače očekuje teška utakmica na Tušnju.

-Sigurno da nas sutra očekuje teška utakmica, ali mislim da smo pokazali da možemo nositi sa svim protivnicima kao što smo to dokazali protiv Željezničara na Grbavici. Imamo dobar kontinuitet i ja se nadam da ćemo nastaviti sa dobrim igrama koji ćemo ostaviti tri boda ovdje u Tuzli, rekao je Muminović te pozvao navijače da u što većem broju sutra dođu na Tušanj i podrže Slobodu.

Inače, utakmica V kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak između Slobode i Borce igra se u subotu, na stadionu Tušanj sa početkom u 16:30 sati. Ulaz za žene i djecu je besplatan, dok se redovne ulaznice mogu kupiti po cijeni od 7 KM. Kapije stadiona Tušanj otvaraju se od 15:30 sati.

Bitnami