Petrović: Rezultat sa Grbavice daje zrele šanse za obje ekipe

Fudbaleri Slobode i Željezničara u srijedu su na stadionu Grbavica u Sarajevu odigrali prvu utakmicu polufinala Kupa BiH koja je završila rezultatom 0:0, a šef stručnog štaba crveno-crnih zadovoljan je učinkom svojih igrača.

– Ja sam svojim igračima rekao da će Željezničar u ovu utakmicu ući u velikom grču jer utakmica protiv Širokog ostavila je traga na psihu igrača i jamislim da se to večeras obistinilo. Mi smo sigurno u prvom poluvremenu bila bolja ekipa i imali smo dvije zrele prilike koje je Kjosevski dobro odbranio. U drugom poluvremenu, Željezničar dolazi potpuno rasterećeno i igra drugačiji fudbal,  fudbalski dominira tako da je ogroman pritisak bio na mojoj ekipi. Ono što je poželjno jeste da se mi ovoga puta nismo povlačili, željeli smo što više napadati protivnika, ali Željezničar, kroz strahovito brzu igru, nije dopustio da uđemo u duel, tako da mislimo da je ovaj rezultat realan, i da objema ekipama daje realnu šansu za prolazak u finale, izjavio je na konferneciji za medije šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla, Slavko Petrović.

Dotakao se Petrović i uzvrata na Tušnju prilikom čega je istakao da je Željezničar ponovo blagi favorit.

-Željezničar, po kvalitetu igračkog kadra, sigurno je blagi favorit iako se uzvrat igra u Tuzli. Ja mislim da će odlučiti malo sreće, jer pred Željom je jako težak program, isto kao i nama. Mi već u subotu dočekujemoBorac, našeg direktnog konkurenta (op.a za opstanak), zatim revanš kupa, pa GOŠK, još jedan direktni konkurent (op.a za opstanak). Kod Želje je slično, sada idu Sarajevu, a znamo kako je kad se izgubi derbi u Sarajevu, tako da mislim da će nijanse odlučiti ulazak u finale, rekao je Petrović.

Podsjećamo, uzvratna utakmica polufinala Kupa BiH između Slobode i Željezničara igra se u srijedu, 18. aprila 2018. godine na stadionu Tušanj sa početkom u 18 sati.

 

Bitnami