Mladost i Sloboda podijelili bodove

U okviru utakmice 4. kola BHT Premijer lige BiH  koja se igrala na stadionu “Mladost” u Doboju kod Kaknja FK “Sloboda” Tuzla i FK “Mladost” Doboj Kakanj podijelili su bodove odigravši 1:1 (1:1).

Početak utakmice  pripao je “crveno-crnim” koji su utakmicu otvorili sa nekoliko prilika, ali to je bilo nedovoljno da se ugrozi gol Bukvića. Domaći fudbaleri dolaze do prilike za gol preko Pandže, ali intervenisao je Muminović. Sloboda je uzvratila nekoliko minuta kasnije preko Anela Husića koji loptu šalje preko gola.

Iako se očekivalo da će prvo poluvrijeme utakmice između Mladosti i Slobode završiti bez golova, u 43. minuti utakmice Šišić pogađa mrežu Muminovića za vodstvo domaćih. Samo minutu kasnije, Sloboda preko Todorovića dolazi do izjednačenja te se na pauzu odlazi sa rezultatom 1:1.

Otvorenje drugog poluvremena ponudilo je dinamičnu igru i po jednu priliku na obje strane. Najprije su zaprijetili gosti preko Osmanagića čiji udarac zaustavlja Bukvić, a u tri minute kasnije pokušaj Mujagića brani golman Slobode. U nastavku utakmice obje ekipe pokazale su napadačku igru, ali nedostajala je precizna završnica. Do kraja utakmice, obje ekipe su pokušavale postići gol, ali mreže su u drugom poluvremenu mirovale te je utakmica završena podjelom bodova.

Sloboda narednu utakmicu igra u srijedu (11. aprila) na stadionu Grbavica protiv FK Željezničar u okviru polufinala Kupa BiH. 

FK Mladost Doboj Kakanj: Bukvić, Metalsi, Zahirović, Šišić, Arežina, Šećerović, Pandža, Karahmet, Dilaver, Mišić, Isaković

FK “Sloboda” Tuzla: Muminović, Terzić, Škahić, Rustemović, Todorović, Smajić, Grahovac, Osmanagić, Husić, Ivetić, Ignjatović

Bitnami