Igrači Slobode obilježili pobjedu mlade reprezentacije BiH

Mlada reprezentacija BiH pobijedila je u Zenici  reprezentaciju Velsa sa 1:0 u okviru šeste utakmice kvalifikacija za Euro 2019, a pobjedu “U-21” reprezentacije obilježili su igrači FK “Sloboda” Tuzla.

Selektor “U-21” reprezentacije BiH,  Vinko Marinović izabrao je početnih 11 igrača u kojem su svoje mjesto pronašli standardni prvotimci FK “Sloboda” Tuzla, Azir Muminović, Darko Todorović, ali i Eldar Ćivić koji je iz Omladinskog pogona FK Sloboda prešao u AC Sparta Prag.

Razgovarali smo sa bekom Slobode, koji je postigao spektakularan gol kojim je donio drugu pobjedu mladoj reprezentaciji BiH.

-Moram istaći da smo danas imali sjajnu publiku koja je odigrala ogromnu ulogu i uveliko utjecala na naš rezultat. Ovo je velika pobjeda za nas i vjerujem da smo ovom pobjedom dobili dodatno samopouzdanje te da ćemo pobijedit  Lihtenštajn i ostati prvi na tabeli. Svakog protivnika moramo shvatiti ozbiljno ukoliko želimo ostvariti željeni rezultat i napraviti značajan iskorak, izjavio je Darko Todorović.

Pored Todorovića, još jedan mladi igrač odigrao je veliku ulogu u igri mlade reprezentacije BiH, a to je Azir Muminović koji je tokom 90 minuta utakmice, u  nekoliko navrata pokazao odlične golmanske kvalitete te uveliko doprinio pobjedi “U-21” reprezentacije BiH.

Nakon bitne pobjede naše mlade reprezentacije BiH, vrijedi istaći da je današnji kapiten “U-21” reprezentacije BiH, Eldar Čivić bio član Omladinskog pogona FK “Sloboda” Tuzla odakle je prešao u redove AC Sparta Prag, a danas kao posuđen igrač igra u Spartak Trnava. 

Inače, mladi Zmajevi sada su na prvom mjestu sa 12 bodova, koliko ima i Rumunija, dok je treći Portugal sa sedam bodova, ali i dva meča manje. Vels je četvrti sa, također, sedam bodova. Naredni protivnik našoj reprezentaciji biće selekcija Lihtenštajna, a taj susret će biti odigran na stadionu “Rheinpark” u Vaduzu 27. marta u 18:00 sati.

Bitnami