Juniorska reprezentacija BiH večeras protiv Danske

„U-19“ reprezentacije Bosne i Hercegovine među kojima je napadač FK “Sloboda” Tuzla, Edis Smajić danas sa početkom u 19:00 sati u Silkeborgu igraju protiv Danske susret prvog kola grupe 7 elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Juniori su se okupili u Etno selu Stanišići 15. marta 2018. godine gdje su se pripremali do polaska u danski Silkeborg na turnir elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Juniori su trenirali u Danskoj, a cilj je da se pozitivnim rezultatom otvori prvi krug runde  kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mladi napadač Slobode, Edis Smajić smatra da juniorska reprezentacija BiH posjeduje kvalitet koji može poslužiti da se ostvari dobar rezultat.

-Spremni smo za nadolazeće utakmice i smatram da posjedujemo potreban kvalitet koji će nam pomoći da ostvarimo zacrtane ciljeve. Vrijedno smo radili tokom priprema i sada je vrijeme da pokažemo koliko možemo, izjavio je za FKSloboda.ba, Edis Smajić koji u proljetnom dijelu sezone BHT Premijer lige BiH pruža odlične partije u crveno-crnom dresu.

Inače, osim Danske protivnici bh. juniorima na turniru će biti Austrija i Turska.

Bitnami