Bez golova na utakmici GOŠK – Sloboda

BHT Premijer liga BiH – za opstanak/ 1. kolo / Stadion Perica Pero Pavlović/ Gledalaca: 800 / NK GOŠK 0 FK Sloboda Tuzla 0  / Sudija: Mulahasanović Adis  Delegat: Skoko Goran

Sloboda je danas u Gabeli odigrala utakmicu 1. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak protiv NK GOŠK,  a nakon devedeset minuta igre na stadionu Perica Pero Pavlovića nije bilo golova.

U prvom dijelu utakmice nije bilo mnogo prilika, a vrijedi izdvojiti priliku Slobode sa početka utakmica kada Ignjatović pogađa okvir gola. U nastavku utakmice, Slobode je u nekoliko navrata pokušala ugroziti gol domaćih, ali ipak na pauzu se otišlo sa rezultatom 0:0.  

U drugom poluvremenu, gledaoci na stadionu Perica Pero Pavlović nisu imali priliku gledati atraktivnu i dinamičnu igru, a time su izostale i prilike za gol pa je utakmica 1. kola Lige za opstanak u između NK Gošk Gabela – FK Sloboda Tuzla završena nepopularnim rezultatom 0:0.

Prvenstvo se nastavlja naredni vikend, a crveno-crni će u okviru 2. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak gostovati u Vitezu gdje će igrati protiv NK Vitez. Utakmica se igra u subotu, 17. marta sa početkom u 15 sati.

NK GOŠK: Kozić, Rodin, Hasanhodžić, Ereiz, Odak, Mišić, Raguž, Zolj, Vego, Mulahusejnović, So

FK Sloboda Tuzla: Marković, Terzić, Rustemović, Todorović, Grahovac, Lazevski, D.Hodžić, Husić, Ivetić, Mijić, Ignjatović

Bitnami