Petrović: Zasluženo smo osvojili bod na Koševu

Fudbaleri Slobode i Sarajeva danas su na Koševu podijelili bodove u okviru utakmice 22. kola BHT Premijer lige BiH, a šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Slavko Petrović, zadovoljan je nastupom svojih igrača i osvojenim bodom.

-Moji momci već četiri utakmice odgovaraju na svoje zadatke, a to što smo mi neke bodove ispustili zbog problema u realizaciji. U četiri utakmice smo pokazali mnogo trčanja i veliku borbenost, to je bio slučaj i danas tako da je ovaj bod zaslužen. Pritisak u drugom poluvremenu od ekipe Sarajeva bio je ogroman, ali kapu skidam mojim igračima, jer su to sve izdržali i sigurno je da zasluženo nosimo bod kući, izjavio je Slavko Petrović nakon utakmice.

Slobodu već naredni vikend očekuje prva utakmica u okviru Lige za opstanak, a prema riječima Petrovića, cilj je jasan, a to je ostanak u Premijer ligi.

– Primarni cilj je spasiti klub da ne ispadne iz Premijer lige. Momci su to pokazali u ove četiri utakmice u koje su ušli maksimalno angažovano, profesionalno i s velikom borbenošću, tako da se ja ne sekiram oko tih utakmica. Imamo sada tri utakmice u kojima možemo našu prednost pojačati, ali prvi cilj je spasiti klub od ispadanja. U kupu ako se nešto napravi to će biti nešto dodatno i šanse za to su nam realne, ali mislim da nam prvi korak mora biti što više osvojenih bodova u ligi, rekao je Slavko Petrović.

Bitnami