Juniori Slobode poraženi u Sarajevu

Juniori FK Sloboda Tuzla poraženi su u nedjelju od vršnjaka FK Sarajevo u okviru utakmice 14. kola Omladinske premijer lige BiH U-19 rezultatom 3:0 (1:0).

Domaća ekipa je od početka utakmice imala inicijativu, te je propustila nekoliko šansi preko Ragipovića i Alića, a nakon jedne kontre Bordo tima, golman Slobode, Haris Glušac intervenisao je izvan 16 metara nakon čega je zaradio isključenje.

Juniori Sarajeva u vodstvo su došli preko Ragipovića u 30. minuti, koji je odlično primio loptu u protivničkom šesnaestercu, oslobodio se svojih čuvara, a potom pogodio mrežu Slobode. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 1:0, a u nastavku utakmice Sarajevo je potvrdilo dobru igru.  Selimović  u 61. minuti pogađa za  2:0, a konačan rezultat postavio je Dervišagić pogotkom za 3:0 u 74. minuti utakmice.

FK Sarajevo: Demirović, Tutundžić , Bešić , Selimović, Dervišagić, Ragipović, Mehuljić, Imamović, Kurdić, Jašarević, Alić

FK Sloboda Tuzla: Glušac Haris, Karić Bakir, Devedžić Kenin, Čičkušić Ajdin, Kovčić Amar, Hodžić Dino, Omerović Eldin, Omić Adin, Kurtalić Alen, Maksimović Saša, Hodžić Armin

Bitnami