Petrović: Imamo za čime žaliti nakon utakmice protiv Borca

U subotu je na stadionu Tušanj odigrana utakmica 21. kola BHT Premijer lige BiH u kojoj su FK Sloboda Tuzla i FK Borac Banja Luka odigrali 1:1 i podijelili bodove.

Šef stručnog štaba crveno-crnih, Slavko Petrović, u izjavi za medije nakon utakmice,čestitao je protivnicima na osvojenom bodu u Tuzli, ali i svojim igračima koji su još jednom pokazali veliku borbenost.

-Izgubili smo dva boda, iako smo u drugom poluvremenu bili puno bolji tim, imali smo odlične prilike i kada sve sračunamo imamo za čim da žalimo. Kad propustiš šanse, to ti se jednostavno osveti, tako je bilo i protiv Željezničara, a eto i protiv Borca, izjavio je Petrović i dodao da je stanje terena imalo utjecaja na igru obje ekipe.

-Što se tiče same igre na ovakvom terenu, teško je bilo očekivati da se može da razvije neki fudbal. Sve se svodilo na trku, borbu, visoke lopte. Zbog visokih igrača Borac je bio u prednosti i strepili smo od tih prekida, a na kraju je jedan šut u okvir gola donio njima bod. Mogu im čestitati, ali i svojim momcima koji su dali sve od sebe, rekao je Slavko Petrović.

Trener FK Borac Banja Luka, Igor Janković nakon utakmice je iskazao zadovoljstvo osvojenim bodom.

Crveno-plavi su u Tuzlu doputovali s ciljem da ostvare pozitivan rezultat, u čemu su na kraju i uspjeli, pa ne čudi što je trener Igor Janković bio zadovoljan nakon utakmice.

-Mi smo u Tuzlu doputovali s ciljem da se nadigravamo i da pokušamo ostvariti pozitivan rezultat. Mislim da smo prvom dijelu mi bili ti koji su bili opasniji, ali Sloboda je pokazala da je izrazito kvalitetna ekipa i u nastavku je dodala gas, dominirala je. Na kraju kada se sve sabere rezultat 1:1 je možda i najrealniji, izjavio je šef stručnog štaba Borca Igor Janković  i dodao da mu je žao što će Sloboda i Borac igrati ligu za opstanak.

“Žao mi je što je Sloboda u Ligi za opstanak, kao i Borac, ali to su dva velika i prijateljska kluba koja u budućnosti trebaju u samom vrhu biti.”

Sloboda narednu utakmicu igra u srijedu (7. marta 2018. godine) kada će na stadionu Asim Ferhatović Hase odmjeriti snage sa FK Sarajevo. 

Bitnami