Petrović očekuje da igrači pokažu borebenost protiv Borca

Danas je na stadionu Tušanj održana konferencija za medije FK Sloboda u povodu 21. kola BHT Premijer lige BiH u kojem crveno-crni dočekuju FK Borac.

Šef stručnog štaba FK Sloboda, Slavko Petrović od svojih izabranika na terenu očekuje da pokažu borbenost i osvoje tri boda.

-Borac je lošije startovao u drugom dijelu prvenstva, a  mi smo pokazali drugačije lice. Protiv Želje smo pokazali da sa svima možemo da se nosimo, tako da sutra moramo pokazati borbenost i želju. Pristup je jako bitan u sutrašnjoj utakmici, izjavio je Petrović novinarima te naglasio da se teren stadiona Tušanj čisti po treći put u posljednja četiri dana.

Kada je u pitanju igrački kadar, Petrović će u sutrašnjem duelu neće imati na raspolaganju sve igrače.

-Nismo uspjeli da registrujemo Writzera i Thomasa. Mehmedagić je u Hrvatskoj na posebnom tretmanu i to je njegova zadnja šansa da se vidi da li se može vratiti. Ivetić je dobio treći žuti, a na treningu se povrijedio i Ignjatović. Samo jednog štopera imamo na raspolaganju, a to je Salihović. Pozitivno je što se vraća Rustemovi, rekao je Petrović te dodao:

-Moramo dati sve od sebe da osvojimo tri boda. Nadam se da će momci izaći na teren i izgarati do zadnjeg minuta.

Inače, u ekipu se vraća i Edin Rustemović koji vjeruje da Sloboda može napraviti pozitivan rezultat.

-Moramo ponoviti pristup kao protiv Mladosti i Željezničara. U tom slučaju rezultat neće izostati, kratko je kazao veznjak Slobode koji je istakao da je atmosfera u ekipi odlična.

Utakmica na Tušnju igra se u subotu, na stadionu Tušanj sa početkom u 14:30 sati.

Bitnami