Hasić: Imamo dobar tim, probat ćemo pomrsiti račune Sarajevu

Ovog vikenda se nastavlja takmičenje u Omladinskoj premijer ligi BiH U-19, a prvo kolo proljeća donosi derbi utakmicu koji će igrati Sarajevo i Sloboda.

Trener juniora Slobode Nermin Hasić je u razgovoru za SportSport.ba poručio da u Sarajevo ne ide sa bijelom zastavom, te da još uvijek ne zna s kakvim će tačno kadrom raspolagati na ovom teškom gostovanju.

“Utakmica kao utakmica, idemo da se nadigravamo i da probamo pomutiti račune Sarajevu. Moram prvo da vidim koliko će mi Petrović ostaviti igrača, jer u prvom timu imam osmoricu fudbalera. Mi smo se dva mjeseca ovdje pripremali za nastavak prvenstva i spremni smo maksimalno, a mnogi naši juniori su bili na pripremama u Turskoj”, rekao je Hasić, koji je potom nastavio:

“Možda se možemo i mi umiješati u borbu za titulu, ali realno gledajući Sarajevo i Željo su su dosta se odlijepili. Sloboda ima dobru ekipu, imamo i nekih bh. reprezentativaca, a nedavno smo priključili i nekoliko igrača iz kadetske selekcije”.

Kada je riječ o saradnji sa stručnim štabom prvog tima, Hasić ističe da trenutno više sarađuje sa Osmanhodžićem nego sa Petrovićem.

“Više sarađujem sa Osmanhodžićem nego sa Petrovićem, koji se u potpunosti koncentrisao na prvu ekipu, jer znate kakva je situacija s prvim timom i da pozicija na tabeli nije baš najbolja. U svakom slučaju, naša saradnja je dobra. Ono što Petrović kaže Osmanhodžiću, on prenese meni i to tako funkcioniše”, završio je Hasić.

Juniori Slobode nakon prvog dijela sezone zauzimaju treće mjesto sa 25 bodova, tri manje od Željezničara i devet od Sarajeva.

Meč Sarajeva i Slobode igra se u nedjelju, 4. februara od 13 sati.

Sportsport.ba

Bitnami