Sloboda golovima Osmanagića i Bekića pobijedila Aktobe

Fudbaleri Slobode danas su odigrali treću i posljednju pripremnu utakmicu u Antaliji protiv FC Aktobe koju su završili pobjedom rezultatom 2:0 (1:0), a golove za crveno-crne postigli su Osmanagić i Bekić.

Sloboda je utakmicu otvorila u sastavu: Muminović, Ivetić, Salihović, Ignjatović, Terzić, Rustemović, Grahovac, Mijić, Osmanagić, Husić, Smajić, a već u 8. minuti utakmice izabranici Slavka Petrovića dolaze do vodstva. Mrežu kazahstanske ekipe pogodio je Osmanagić.

U nastavku utakmice Slobode je nastavila dobru igru i stvorila nekoliko šansi,  dva put pogađala okvir gola, ali rezultat se nije mijenjao te se na pauzu otišlo sa rezultatom 1:0.

Dobra igra Slobode nastavila se i u drugom dijelu utakmice, a igrao se 58. minut utakmice, kada crveno-crni preko Bekića postižu drugi gol i potvrđuju dobru igru.

Do kraja utakmice je bilo još nekoliko izglednih prilika za gol, ali mreže se mirovale te je utakmica završena pobjedom Slobode rezultatom 2:0.

Sloboda je pobjedom protiv FC Aktobe uspješno okončala završni dio priprema u Antaliji koje su počele 25. januara, a crveno-crni bi već u ponedjeljak trebali biti u Tuzli.

Prije zvaničnog početka prvenstva izabranici Slavka Petrovića imat će još jednu provjeru na Tušnju, kada će odigrati “generalku” protiv FK Zvijezda Gradačac. Utakmica je na programu u subotu, 10. februara 2018. godine sa početkom u 13 sati.

 

Bitnami