Održana Skupština Slobode! Bez promjena u Upravnom odboru

U sali Kantonalne privredne komore u Tuzli u srijedu je održana redovna Skupština FK “Sloboda” Tuzla na kojoj se razmatralo sedam tačaka dnevnog reda,  među kojima je i razmatranje Zahtjeva o ostavci predsjednika i članova Upravnog odbora, što prisutni članovi Skupštine nisu prihvatili.

Nakon što su izabrana radna tijela Skupštine i jednoglasnog usvajanja dnevnog reda uslijedilo je usvajanje zapisnika sa protekle redovne sjednice Skupštine iz decembra 2016. godine te razrješenje pojedinih članova Skupštine i imenovanje novih.

Time je Skupština Slobode određene članove, Fuada Mulahasanovića, Džemu Avdića, Muhameda Hadžiselimovića i Adisa Hasanovića, zbog neaktivnosti u radu izbrisala iz članstva, a iz Skupštine su istupili aktuelni predsjednik UO, Senad Mujkanović i član UO,  Nermin Čolić  koji prema Pravilniku ne mogu biti članovi Skupštine i Upravnog odbora FK “Sloboda” Tuzla.

Time je upražnjeno sedam mjesta u Skupštini Slobode, koja su popunili  Salko Mehmedović, Mesud Smajić, Zlatan Arnautović, Zijad Herić, Admir Ikinić, Azur Fišek i Almir Zulić.

U nastavku sjednice, predsjednik Upravnog odbora, Senad Mujkanović prisutnim članovima Skupštine prezentovao je Izvještaj o radu UO u 2017. godini i preliminarni finansijski izvještaj,  čija konačna verzija će biti završena i prezentovana u martu tekuće godine. Nakon prezentacije izvještaja i diskusije, 31 prisutan član Skupštine podržao je Izvještaj o radu i preliminarni finansijski izvještaj sa 30 glasova “za” i jednim suzdržanim glasom.

Povezan sadržaj: Izvještaj o radu Upravnog odbora FK “Sloboda” Tuzla u 2017. godini

Šesta tačka dnevnog reda, razmatranje Zahtjeva o ostavci predsjednika i članova Upravnog odbora, privukla je veliku pažnju javnosti, a nakon obraćanja članova uprave Mensura Alića, Nermina Čolića i predsjednika UO Senada Mujkanovića, koji su još jednom potvrdili svoju ostavku, uslijedila je rasprava tokom koje veliki broj članova pohvalio dosadašnji rad Upravnog odbora na čijem čelu je Senad Mujkanović. Članovi Skupštine su kroz diskusiju i  hvaljenje Izvještaja o radu pristupili  glasanju kojim je Skupština donijela jednoglasnu odluku da ne prihvata ostavku predsjednika i članova Upravnog odbora.  

Nakon što je Skupština odbila prihvatiti ostavku, članovima se ponovo obratio predsjednik Mujkanović koji se najprije zahvalio na ukazanom povjerenju, a potom ponovio svoju odluku da odstupi sa mjesta predsjednika Slobode, uzimajući u obzir da su ostavke podnijeli  njegovi prvi saradnici, Alić i Čolić, u trenutku kada Sloboda treba 350.000 za trenutne obaveze,  pripreme, takmičenje, plaće, obaveze prema švedskom AIK-u i Poreznoj upravi i ostale obaveze.

U nastavku sjednice, kroz diskusiju je predloženo, a potom usvojeno kompromisno rješenje da se predsjedniku Upravnog odbora FK “Sloboda” Tuzla u ostavci, Senadu Mujkanoviću i ostalim članovima mandat produži na mjesec dana, tokom kojeg će normalno obavljati svoje zadatke i aktivnosti, a da Skupština formira radnu grupu koja će u narednim danima raditi na iznalaženju dugotrajnog rješenja o kojem će se odlučivati na narednoj sjednici Skupštine koja će se zakazati u narednih mjesec dana.

Na prijedlog predsjednika Skupštine FK “Sloboda” Tuzla, Kemala Kurevića predloženo je formiranje radne grupe koja će u narednom periodu raditi na usvajanju Pravilnika o  izmjenama i dopunama Statuta FK “Sloboda” Tuzla kojim će se omogućiti ulazak investitora te zakonski omogućio ulazak stranog i domaćeg kapitala, što su članovi Skupštine podržali.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”36″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]