Sloboda počela pripreme za proljetni dio sezone

Prozivkom fudbalera u ponedjeljak ujutro i prvim treningom na pomoćnom terenu stadiona Tušanj, FK “Sloboda” Tuzla zvanično je započeo pripreme za proljetni dio sezone 2017./2018.

Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Sloboda danas je odradio prvi trening sa 19 fudbalera, koliko se odazvalo na prozivku Slobode, s time da se Amer Ordagić oprašta od ekipe. Adnan Hadžić, Azir Muminović, Igor Marković, Aleksandar Ignjatović, Haris Mehmedagić, Aleksandar Lazevski, Adnan Salihović, Amar Beganović, Darko Todorović, Edin Salkić, Amer Ordagić, Vladimir Grahovac, Ibrahim Škahić, Dino Hodžić, Edis Smajić, Amer Osmanagić, Alen Kurtalić, Anel Husić i Eldin Omerović, danas su odradili prvi trening, a do kraja sedmice očekuje se dolazak još nekoliko fudbalera koji će se priključiti prvom dijelu bazičnih priprema u Tuzli.

Fudbaleri Slobode će u narednih pet dana trenirati dva puta dnevno, a odigrat će se i jedna kontrolna utakmica. Tačan termin odlaska na pripreme i lokacija biće utvrđena u narednim danima. 

Nakon sastanka sa igračima, šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla, Slavko Petrović obratio se medijima prilikom čega je komentarisao prozivku i početak priprema.

-Pripreme smo počeli sa prozivkom na kojoj su bili igrači koji će ići na posudbu, ali i onih koju su nas napustili, kao što je Ordagić koji je došao da se oprosti od ekipe. Izgubili smo nekoliko bitnih igrača, a još nemamo prinove, stoga očekujem da ćemo u narednom periodu raditi na dovođenju igrača. Mi nemamo Hajrlahovića koji je, prema mojim saznanjima, završio ugovor sa Zrinjskim, Krpićeva situacija nekima je jasna, nekima ne, a ja tu nemam stav. Prije toga su nas napustili Kalezić i Zilkić, a  Mujkić ide na posudbu u Živinice, rekao je Slavko Petrović.

Petrović je istakao da je plan pojačanja spreman te da u narednom periodu slijede razgovori.

“Prije odlaska na godišnji odmor napravio sam plan koji je predat upravi. Ima igrača koji su kontaktirani i razgovori su vođeni, ali u našoj državi mnogo njih čeka posljednji voz i ima želju da ode u inozemstvo. Sigurno će biti dovoljno igrača koje ćemo moći dovesti i volio bih da se ovo što prije završi te da nam oni ne dolaze pet do 12”, kazao je Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla.

 

Nakon odrađenog prvog treninga, fudbalerima Slobode obratili su se Senad Mujkanović, predsjednik Upravnog odbora FK “Sloboda” Tuzla i Kemal Kurević, predsjednik Skupštine Slobode koji su igračima poželjeli dobrodošlicu uz jasnu potvrdu da će logistički dio biti na najvišem mogućem nivou te da od igrača očekuju ozbiljan pristup pripremam kako bi se početak sezona dočekao spremno.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”35″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Bitnami