Petrović: Pobjeda protiv Čelika treba da motiviše ekipu

Sloboda je posljednju domaću utakmicu u okviru jesenjeg dijela prvenstva u sezoni 2017./2018. završila ubjedljivom pobjedom protiv NK Čelik Zenica, a šef stručnog štaba FK Sloboda, Slavko Petrović ističe da osvojeni bodovi treba da motivišu ekipu.

-Sigurno jako bitna utakmica za nas jer je ovo u suštini odljepljivanje od dna tabele dobijanje svježeg vazduha prema gore. Mislim da smo danas zasluženo pobijedili. Morala je ova utakmica završiti sa više golova u mreži Čelika, ali jednostvano kroz našu nesmotrenost, propustili smo veliki broj dobrih prilika. U drugom poluvremenu se mogao vidjet i naš pad u fizičkom smislu, ali ipak četiri utakmice u deset dana su ostavile traga, izjavio je Slavko Petrović nakon utakmice.

Sloboda narednu utakmicu igra u Gabeli protiv GOŠK-a, a Petrović najavljuje da će njegova ekipa napasti puni plijen.

-Ovo pobjeda treba da ponese i motiviše ekipu. Odigrali smo dvije utakmice kući sa dva direktna konukrenta bez primljenog gola, a tu je i utakmica u kupu u kojoj nismo primili gol. Postigli smo sedam golova u posljednje dvije domaće utakmice tako da mi idemo u Gabelu da uzmemo tri boda jer nemamo šta kalkulisati. Sa tri boda u Gabeli mi bi napravili jedan ogroman iskorak čime bi na miru otišli na zimske pripreme gdje bi se pripremali za naredni dio prvenstva, zaključio je Petrović.

Bitnami