Održana zajednička konferencija za medije Slobode i Sloge

Na stadionu Tušanj danas je održana zajednička konferencija za medije FK Sloboda i FK Sloga na kojoj su se prisutnim medijima obratili šef stručnog štaba FK Sloga, Darko Vojvodić, fudbaler Sloge, Stanko Ostojić, šef stručnog štaba FK Sloboda, Slavko Petrović te fudbaler Slobode Amer Osmanagić.

Novinarima se prvi obratio Darko Vojvodić koji očekuje da će uzvratna utakmica ponudit borbenost obje ekipa kao što je bio slučaj u prvoj utakmici na stadionu Bare protekle sedmice.

-Ovdje se uvijek fino i ugodno osjećam. U utakmici koju smo odigrali vidjeli ste jednu pravu mušku, tvrdu i čvrstu utakmicu. Mislim da je neriješen rezultat i najrealniji. Kada se sve sabere, bila je jedna veoma borbena utakmica, što je meni veoma drago. Imali ste priliku da vidite da je i nama i protivnicima stalo da prođemo dalje”, rekao je Vojvodić. 

Šef struke FK Sloboda, Slavko Petrović se nada da će se njegova ekipa nakon napornog cikula dovoljno oporaviti te da će imati dovoljno volje i angažmana za prolaz u polufinale.

-Mi smo u ciklusu gdje smo za deset dana odigrali četiri utakmice tako da je prisutan mali umor, a imali smo i dugo putovanje u Mostar što je uticalo na nekoliko igrača.  Sutra očekujem jednu utakmicu koja će biti slična utakmici koju smo prije nedjelju dana igrali u Simin Hanu, a ja se nadam da će se moji igrači dovoljno odmoriti. Jučer su imali slobodan dan, a danas je prvi trening nakon Zrinjskog tako da se nadam da će se dovoljno regenerisati i da ćemo u utakmicu ući sa istim angažmanom i dovoljno volje kao što je to bio slučaj u prvoj utakmici i normalno, nadam se prolazu u polufinale, rekao je Petrović.

Fudbaler Sloge, Stanko Ostojić smatra da će nijanse odlučiti konačnog pobjednika i polufinalistu.

-Mislim da nas očekuje još jedna neizvjesna utakmica. Mislim da ćemo na Tušnju čekati pravu šansu da postignemo pogodak. Bit će sigurno dosta borbe i mislim da će nijanse odlučiti o pobjedniku, ali nadamo se da ćemo imati više sreće i proći u polufinale, kazao je Ostojić.

Amer Osmanagić, fudbaler Slobode smatra da njega i njegove kolege na Tušnju čela težak zadatak, ali da ipak vjeruje u uspijeh i prolaz u narednu fazu takmičenja.

-Svjesni smo šta nas očekuje i šta dobijamo eventualnim prolazom u polufinale. Sigurni je da će biti teško, ali mislimo da imamo sve što je potrebno  i mogućnost da ostvarimo  rezultat koji će nas odvesti u polufinale Kupa BiH, rekao je novinarima Amer Osmanagić.

Kada je u pitanju igrački kadar, u FK Sloga svi igrači su na rasploganju dok je u stiuacija u Slobodi nešto drugačija te su pod znakom pitanja Ordagić i Krpić koji tek danas trebaju odraditi puni trening, a pod znakom pitanja je Ibrahim Škahić koji nije trenirao nakon protekle Kup utakmice i veliko je pitanje da li će biti među 18 igrača.

Inače, uzvratna utakmica četvrfinala Kupa BiH između Slobode i Sloge igra se u srijedu sa početkom  od 13 sati na stadionu Tušanj.

Bitnami