Održana zajednička konferencija za medije Sloge i Slobode

Na stadionu Bare u Simin Hanu održana je zajednička konferencija za medije FK Sloga i FK Sloboda na kojoj su se prisutnim novinarima obratili Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Sloboda i fudbaler Slobode, Sulejman Krpić, a ispred domaćina se obratio Darko Vojovodić, šef struke Sloge i fudbaler Nemanja Stjepanović.

Medijima se najprije obratio Petrović koji je pozdravio organizovanje zajedničke konferencije za medije uz nadu da će se u polufinale plasirati bolja ekipa.

-Sama ideja da se održi jedna zajednička konferencija za štampu dobro rješenje, jer ipak rivalitet treba biti na terenu i biće sigurno, ali bitno je da  na tribinama sve prođe u jednom korektnom stilu, da se utakmica privede kraju normalno, bez ikakvih posljedica te da će bolji i srećniji proći dalje u kupu, a ja se nadam da će to biti moja ekipa, kazao je Petrović tokom svog obraćanja novinarima.

Sulejman Krpić, fudbaler Slobode govorio je o svojim očekivanjima za sutrašnju utakmicu u kojoj prema njegovom mišljenju Sloboda ima kvalitet za pobjedu.

-Naša očekivanja su da prođemo dalje i normalno je da ćemo imati težak zadatak, ali šef će izvesti borce na teren i promat ćemo da ne primimo gol i da ću ja biti onaj pravi i zabiti gol. Sloga ima jako kvalitene igrače, predsjednika i trenera, ali ja opet smatram da je kvalitet na našoj strani i da ćemo mi sutra slaviti, kazao je Krpić okupljenim novinarima.

Kada je u pitanju igrački kadar Slobode, svi igrači su u trenažnom procesu i svi su u opticaju za sutrašnju utakmicu.

-Imali smo sreću da su nam se u prošloj sedmici  određeni igrači vratili u trenažni proces i koji su izdržali trening, a neki su već imali nastup, najprije mislim na Ordagića i Lazevskog. Ostali igrači također treniraju dobro i možemo reći da svi igrači koji su u igračkom kadru su u opticaju i za sutrašnju utakmicu ćemo izvesti najboljih 11,  rekao je Petrović.

Darko Vojovodić, šef struke u FK Sloga Simin Han pozvao je navijače obje ekipe da utakmicu propate uz fair play.

-Drago mi je zbog velikog interesovanja za ovu utakmicu. Slažem se i dijelim mišeljene  s Petrovićem da je ova zajednička konferencija odlična stvari jer ovo je sportska manifestacija i viteška utakmica iza koje treba ostati samo pozitivna priča. Ovom prilikom pozivam navijače na fair play, da dostojanstveno bodre svoje klubove, a na kraju neka pobijedi bolja ekipa, rekao je Darko Vojvodić.

Fudbaler Sloge, Nemanja Stjepanović  očekuje utakmicu koja će ponuditi borebenost i agresivnost.

-Očekujem čvrstu, kvalitetnu i mušku utakmicu u kojoj će doći  do izražaja borbenost i agresivnost. Nijanse su u pitanju ko je bolji, ali možda bih dao blago prednost Slobodi jer igraju u Premijer ligi. Međutim, imamo dobre igrače,  znamo se nositi s pritiskom i najboljim ekipama. Bit će to pravi spektakl za gledatelje i za sve ljubitelje fudbala u Tuzli. Mi ćemo dati svoj maksimum kao i do sada, a ko bude imao više sreće, proći će, ali želje i borbenosti neće nedostajati nijednoj ekipi, rekao je Stjepanović.

Podsjećamo, utakmica četvrtfinala Kupa BiH u kojoj se sastaju Sloga i Sloboda igra se u srijedu (22.11.2017. god) na stadionu Bare u Simin Hanu sa početkom u 13 sati.

Bitnami