Petrović: Meni je jako bitan prolazak u iduće kolo i ne razmšiljam drugačije

Danas je na Stadionu Tušanj održana konferencija za medije na kojoj su Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Sloboda, kapiten Amer Ordagić i predsjednik UO Senad Mujkanović, govorili o svojim očekivanja u utakmici protiv NK Bratstvo Gračanica u okviru osmine finala Kupa BiH.

Uzimajući u obzir da Sloboda u  Premijer ligi nije napravila zapažen rezultat, pažnja će se posvetiti Kupu BiH, a prvi ispit je već sutra, kada će na Stadionu Luke crveno-crni igrati protiv NK Bratstvo koji se takmiči u 1. ligi FBiH.

-Meni je jako bitan prolazak u iduće kolo i ne razmšiljam drugačije. Pričali smo dovoljno, a sada je vrijeme da pričamo na terenu. Radi se o utakmici u koju se mora ući strahovito borbeno te pokazati da je naša ekipa jednu ligu iznad protivnika i to se na terenu mora vidjeti u svakom momentu. Nakon teškog poraza od Širokog, bilo je bitno da se igrači podignu psihološki jer sutra nas očekuje veoma motivisani protivnikizjavio je Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Sloboda i dodao će fudbaleri danas odraditi trening prilikom čega će predstaviti igru Bratstva.

-Danas ćemo odraditi trening na kojem ćemo igračima predstaviti ekipu Bratstva. Znamo šta nas tamo očekuje, jer je ovdje u proteklih nekoliko godina izrastao veliki rivalitet između ovih dviju ekipa, ali mi imao svoj cilj i daćemo svoj maksimum da ga ostvarimo, kazao je Petrović.

 

Tokom konferencije za medije, pristunim novinarima se obratio i kapiten Slobode, Amer Ordagić koji je poručio da će on i ostali fudbaleri izaći na teren da pobjede.

-Bratstvo će imati veliku želju, ali vjerujem da nemaju veću želju od nas samih. Kup nam je jedina nada, ušli smo u borbu za opstanak i pobjeda u Kupu će pomoći da se malo vratimo u ritam. Jednostavno, mi moramo izaći na teren, biti bolji i slaviti jer nemamo drugu opciju, izjavio je kapiten Slobode, Amer Ordagić.

Predjednik UO FK Sloboda, Senad Mujkanović istakao je na današnjoj konferenciji za medije da Sloboda ima priliku i prostor da u Kupu BiH napravi ozbiljan rezultat.

-Mi svoju šansu vidimo kroz Kup i vjerujem da možemo napraviti  značajan rezultat  u kupu. Ne možemo gurati na dva fronta ove godine. Bazirat ćemo se na Kup BiH  i igrati u Ligi za opstanak, izjavio predsjednik UO FK Sloboda Sloboda,  Senad Mujkanović.

Slavko Petrović će za utakmicu protiv NK Bratstvo na raspologanju imati sve igrače, osim suspendovanog Mehmedagića i povrijeđenog Husića, dok ostali fudbaleri konkurišu za utakmicu.

Podsjećamo, utakmica osmine finala Kupa BiH igra se u srijedu (25. oktobra 2017. godine)  u Gračanici na Stadionu Luke sa početkom u 15 sati.

Bitnami