Zgusnut raposred za člana U-19 reprezentacije BiH

FK Sloboda Tuzla koja iza sebe ima ciklus teških utakmica koji se nastavlja u subotu utakmicu XII kola BHT Premijer lige utakmicom protiv NK Široki Brijeg, dala je tri fudbalera koji su boravili na pripremama sa U-19 reprezentacijom BiH.

Jedan od njih je mladi prvotimac Slobode, Edis Smajić koji se u ponedjeljak pridružio izabranicima Tonija Karačića u Trening kampu i to nakon što je odigrao većinu utakmice XI kola protiv FK Sarajevo na Stadionu Tušanj. Smajić je tokom priprema igrao dvije kontrolne utakmice U-19 reprezentacije BiH i odigrao zapaženu ulogu, a preuzeo je odgovornost kapitenske trake.

Dobar nastup u dresu U-19 reprezentaciju BiH, Smajić je krunisao golom u prvoj utakmici protiv Makedinije kada je u 27. minuti  načeo mrežu vršnjaka iz Makedonije koji su do kraja utakmice ukupno tri puta vadili loptu iz svoje mreže. Odličan nastup mladog prvotimca Slobode nije promakao selektoru Toniju Karačiću koji je Smajiću u drugoj kontrolnoj utakmici pružio priliku od prve minute, što je Smajić iskoristio, pružio dobru partiju te u drugom dijelu utakmice ponio i kapitensku traku.

Pripreme U-19 reprezentacije BiH su završene, ali Slobodu čeka zgusnut raspored i jako bitne utakmice u kojima će stručni štab tuzlanske ekipe sigurno računati na 18-godišnjeg Smajića koji za Fksloboda.ba govori da je za njega čast nositi državni dres i da uvijek daje maksimum, te da isto radi  u crveno-crnom dresu.

-Pa sigurno da je čast nositi državni dres, a posebno kada imate priliku predvoti svoju ekipu kao kapiten, što za mene predstavlja posebnu čast i daje mi motiva da se trudim maksimalno. Pripreme su uspješno protekle, igrao sam dvije utakmice, a sada slijedi bitna ligaška utakmica u Tuzli  u kojoj ćemo sigurno pokušati ostvatriti dobar rezultat, izjavio je Edis Smajić koji je dodao da za njega nema napora i da u svakoj utakmicu ulazi profesionalno i ozbiljno.

-Istina da nama sada slijedi više utakmica za kratak vremenski period, ide nam utakmica sa Širokim, zatim utakmica u osmini finala Kupa BiH, ali ja se spreman, ponašam se profesionalno  i pokušavam dati svoj maksimum kada god dobijem priliku da igram, i mogu reći da jedva čekam narednu utakmicu, kazao je Smajić, koji je golom u Vitikovićima protiv NK Vitkovići odveo FK Slobodu u osminu finala najmasovnijeg bh. takmičenja.

Pored Smajića, za u U-19 selekciju BiH nasupala su još dva fudbalera Slobode, Amar Beganović i Saša Maksimović koji su također ostavili dobar utisak te se mogu nadati pozivima selektora Karačića.

Beganović, koji zajedno sa Smajićem nastupa za prvi tim Slobode dobio je priliku u obje kontrolne utakmice U-19 selekcije, a kao i junior Slobode, Saša Maksimović kojem je Karačić priliku dao u drugom dijelu utakmice.

Pored juniorske selekcije, fudblaeri Slobode popunjavaju i redove U-21 reprezentacije za koju dobre partije pruža mladi golman Azir Muminović, zatim Darko Todorović i Ismarharilahović, čime se stiče dojam da FK Sloboda Tuzla ima svijetlu budućnost.

Bitnami