Petrović: Predstoji nam teška utakmica protiv FK Sarajevo

Sloboda je u srijedu gostovala na Stadionu Omerovićka gdje odigrala prijateljsku utakmicu sa NK Prokosovići pri čemu je upisala pobjedu golovima Smajića i Osmanagića u drugom poluvremenu.

Svoj utisak i mišljenje nakon utakmice podijelio je šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Slavko Petrović koji nije zadovoljan nastupom svojih igrača u prvom poluvremenu.

-Sa prvim poluvremenom, sa pristupom igrača ne mogu biti zadovoljan. Sigurno će to čuti sutra. Drugo poluvrijeme što se tiče pristupa, presinga i realizacije bilo je ok i to je to što se trebalo očekivati i što je se očekivalo u prvom dijelu. Sigurno ne treba da nas zavarava drugo poluvrijeme jer predstoji nam jako teška utakmica, tako da moramo pružiti minimum onoga što smo pružili protiv Željezničara”, rekao je Slavko Petrović.

Sloboda u subotu, 14. oktobra na Stadionu Tušanj dočekuje FK Sarajevo u okviru 11. kola BHT Premijer lige BiH, a šef crveno-crnih smatra je to je ekipa koja fudbalski spada među dvije-tri najbolje ekipe u BiH.

-Sarajevo fudbalski spada među dvije-tri najbolje ekipe u BiH. Ako budeš im davao prostor kao što smo to radili danas bit će nam jako teško. Ono što nas je krasilo protiv Želje jeste da im nismo dopuštali da prime loptu. Nadam se da će igrači pružiti ono što mogu i što se očekuje, izjavio je Petrović za Fksloboda.ba

Podsjećamo, utakmica 11. kola BHT Premijer lige BiH u kojoj se sastaju FK Sloboda i FK Sarajevo igra se u subotu na Stadionu Tušanj sa početkom u 18 sati, a ulaz za pripadnice ljepšeg spola i djecu do 12 godina je besplatan.

Bitnami