Kadeti Sakiba Malkočevića plasirali se u elitni krug kvalifikacija

Kadetska selekcija BiH, koju vodi selektor Sakib Malkočević,  utakmicu u okviru 3. kola grupe 8 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo  u Skoplju, protiv Slovačke, završila je rezultatom 1:1 prvenstvo, što je bilo dovoljno našem timu za prvo mjesto u grupi i plasman u elitni kvalifikacioni krug.

Nakon što su još jednom uspješno okončali prvi krug kvalifikacija i plasirali se u elitnu rundu, selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sakib Malkočević nije krio zadovoljstvo zbog uspjeha.

-Iz utakmice u utakmicu smo se dizali i igrali sve bolje. Bilo je veoma teško danas protiv veoma jake Slovačke. U jednom trenutku, kada smo bili u rezultatskom zaostatku izgledalo je kao da smo daleko od plasmana dalje. Ipak, pokazali smo karakter i kvalitet i peti put uzastopno smo u elitnom krugu. Možemo biti zadovoljni načinom na koji su momci odigrali ovaj turnir. Za elitnu rundu moraćemo da radimo još više i još jače. Čestitam igračima na uspjehu, kazao je Malkočević.

Bh. kadeti su turnir završili sa pet bodova, koliko su osvojile i selekcije Slovačke i Makedonije, ali zbog najbolje gol razlike izabranici Sakiba Malkočevića su prvi u grupi. 

Sakib Malkočević, trener i šef Omladinskog pogona FK Sloboda Tuzla ponovo je  obezbijedio  plasman u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, što je veliki uspijeh, i ovom prilikom kolektiv FK Sloboda Tuzla upućuje iskrene čestitke za ostvaren rezultat.

Bitnami