Sloboda uspješno okončala mini pripreme

Fudbaleri Slobode stigli su u Tuzlu u subotu uvečer, nakon četiri dana boravka u Etno selu Stanišići gdje su boravili u okviru mini priprema.

Sloboda je iskoristila reprezentativnu pazu za mini ciklus priprema, a obzirom da je planirana prijateljska  utakmica otkazana, izabranici Slavke Pertovića, treninrali su dva puta dnevno.

-Mi smo boravili na priprema u Stanišićima i možemo svi biti zadovoljni. Igrači su zaista radili dobro, i ove pripreme sigurno su dobrodošle igračima koji su tokom četiri dana imali osam treninga. Dosta smo radili na taktičkom i kondicionom planu i sigurno možemo biti zadovoljni obavljenim pripremema, kazao je Slavko Petrović koji će u srijedu tokom prijateljske utakmice protiv NK Prokosovići u Prokosovićima imati priliku izvesti dvije postave.

-Tu utakmicu ćemo iskoristi tako da ćemo izvesti dvije postave, u jednom poluvremenu će igrati prva postava ,a jedno poluvrijeme ostakak igrača. Ta utakmica će nam dobro doći, jer zaista potrebna nam je utakmica, posebno zbog toga što je Zemun otkazao u posljedni čas,  tako da će nam utakmica u srijedu dobro doći, kazao je Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Inače, Sloboda prvenstvo nastavlja u subotu, kada će na Stadionu Tušanj dočekati FK Sarajevo u okviru  11. kola BHT Premijer lige. Utakmica počinje u 18 sati.

 

Bitnami