FOTO: Održan međunarodni turnir “Slobodini prijatelji”

FK Sloboda Tuzla bila je domaćin 1. međunardnog turnira “Slobodini prijatelji” koji se igrao na pomoćnom terenu Stadionu Tušanj u periodu od 6. do 8. oktobra 2017. godine.

Turnir je okupio 15 ekipa (U-10) iz Bosne i Hercegovine i regije, a nakon tri dana razigravanja titulu najboljeg ponijeli su mladi fudbaleri FK Crvena Zvezda.

1. međunardoni turnir “Slobodini prijatelji” svečano je otvoren 7. oktobra, a čast je pripala gradonačenilku Tuzle, Jasminu Imamoviću.

Cilj turnira jeste omasovljenje omladinskog pogona FK Sloboda Tuzla, a organizatori su jako zadovoljni načinom na koji je turnir protekao.

-Mi smo prezadovoljni organizacojim turnira i sada je naša obaveza da nastavimo raditi na ovaj način i da napravimo još bolji turnir. Cilj turnir jeste omasovljenje Omladinskog pogona FK Sloboda Tuzla i da  se ovaj klub u regionu prezentira kao jedan ozbiljan klub koji se brine o mladim dječacima, koji radi na promociji fudbala  i razvoju takmičarskog duga kod budućih fudbalera, kazao je Ragib Omerović, jedan od trenera Omladinskog pogona FK Sloboda Tuzla.

Na turniru je učestvovalo 15 ekipa, a finalnu utakmicu igrali su FK Crvena Zvezda U-10 i FK Sarajevo U-10, a sve ekipe učesnice turnira dobile su medalju, majicu i pehar.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”10″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Na turniru su učestvovali omladinski pogoni (U-10):

FK Sloboda Tuzla

FK Napredak 

FK Partizan Beograd

FK Proleter Slavinovići

FK Radnik Hadžići

FK Crven Zvezda

Sport klub Bambi Tuzla

HNK Brotnjo Čitluk

FK Željezničar Sarajevo

FK Sarajevo

FK Vojvodina

NK Vipava

NK Marsonia Slavonski Brod

NK Bratstvo Gračanica

NK Osijek

Rezultati:

Za 15-16 mjesto Bratstvo – Radnik Hadzici (0:3) 

Za 13-14 mjesto Sloboda-Proleter (4:1) 

Za 11-12 mjesto Vipava -Brotnjo (1:3) 

Za 9-10 mjesto Partizan -Marsonia (5:1) 

Za 7-8 mjesto Bambi -Cibalia (0:2) 

Za 5-6 mjesto Vojvodina – Osijek (3:2) 

Za 3-4 mjesto Zeljezničar- Napredak Kruševac (1-2) 

Finale

Crvena zvezda- Sarajevo (3:0) 

 

 

Bitnami