Obavljena prozivka igrača FK Sloboda Tuzla

Danas je na Stadionu Tušanj obavljena prozivka igrača FK Sloboda Tuzla čime su otpočele pripreme za sezonu 2017./2018. BH Telecom Premijer lige, a prema najavama stručnog štaba, cilj Slobode će biti  plasman u Ligu 6.

Na prozivku su se odazvalo 19 fudbalera od ukupno 25 koji su nosili dres Slobode protekle sezone, a dva igrača (Muminović i Todorović) opravdano su odsustvovala zbog reprezentativnih obaveza. Na današnju prozivku došlo je nekoliko novih imena koja će se u narednom periodu pokušati nametnuti treneru Slobode.

Od fudbalera iz protekle sezone odazvali su se: Filip Erić, Aleksandar Lazevski, Amar Beganović, Ibrahim Škahić, Adnan Salihović, Muhamed Muratović, Adnan Mujkić, Nemanja Stjepanović, Adnan Jahić, Ismar Hairlahović, Vladimir Grahovac, Uroš Đukić, Amer Ordagić, Miloš Kalezić, Almedin Zilkić, Eldin Omerović, Dino Hodžić, Edis Smajić, Ismar Tandir, a od novih igrača na spisku su Adnan Zukić, Edin Salkić i Zvezdan Đorđilović.

Na prozivku se  nije odazvao Asim Zec, što je bilo iznenađenje te će Zec vjerovatno biti tema disciplinskog postupka. Također, na prozivku se nije javio Efendić, Mehmedagić i Hadžić. Ranije su klub napustili Veselinović i Merzić, a Subić se vratio u Partizan.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla u obraćanju medijma nakon prozivke nije bio iznenđen time što se nije pojavio Efendić, Merzić, Mehmedagić i Hadžić, ali ponašanjem Zeca je iznenađen.

-Nije mi iznenđanje što se tiče Efendića, Hadžića i Mehmedagića jer to su igrači  koji u prvi mah nisu pristali na produženje ugovora. Nenadano je odstutan Zec Asim i on će morati biti na disciplinskom postupku i ja o tome ne bih mnogo.  Očigledno se ovdje ponavljaju neke stvari koje mene više i ne iznenađuju jer mnogo toga sam upoznao proteklih mjeseci. Igrači pričaju jedno, ponašaju se na jedan način, a onda savjetovani od onih koji ne vole Slobode  odlaze i sami biraju svoj put, kazao je Jagodić.

Medijima se obratio i predsjednik UO FK Sloboda Tuzla koji je potvrdio da ostaje u klubu kao predsjednik sve dok se ne riješe problemi oko igračkog kadra i licence za takmičenje.

-Ostajem predsjednik Slobode sve dok ne riješimo probleme oko licence i sastavljanja konačnog igračkog kadra. Ambicije kluba su borba za ulazak u Ligu za prvaka i naredne sezone, dok za sezonu 2018./19. , uz adekvatnu finansijsku podršku, želimo da za 100 godina postojanja kluba napadnemo  titulu prvaka BiH, kazao je Mujkanović.
 
Čivić Muharem, Zukić Seid, Halilović Eldin, Husić Adnan, Selamović Mirnes, Fazlić Sadžić, Smajović Sadin i Ognjen Stjepanović našli su se na spisku Vlade Jagodića koji će u narednom periodu biti na testiranju od kojeg zavisi njihova budućnost na Tušnju.

Nakon održane prozivke igrači su usmjereni na određena mjerenja, a prvi trening zakazan je za utorak u 18 sati na Stadionu Tušanj.

 

 

 

Bitnami