Uroš Đukić

Juniori FK Sloboda na korak do Lige šampiona

Juniori FK Sloboda Tuzla sutra na Tušnju igraju derbi utakmicu protiv  juniora FK Željezničar, a pobjedom ekipa Nedima Omerovića odmakla bi se na četiri boda čime bi bili korak do osvajanja Premijer lige i kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nakon 24. odigrana kola, juniorski tim FK Sloboda Tuzla prvi je na tabeli sa bodom prednosti u odnosu na sutrašnjeg protivnika FK Željezničar, a povodom velike utakmice razgovarali smo sa igračima juniorskog sastava.

-Sutrašnja utakmice protiv Želje derbi je ovogodišnje Premijer lige za juniore. Ishod te utakmice je jako važan jer ako pobijedimo idemo na plus četiri boda u odnosu na Željezničar i u nastavku odlučujemo sami o konačnom plasmanu. Znamo svi da prvo mjesto donosi Ligu šampiona, što bi za nas bio historijski uspjeh, rekao je kapiten juniorskog tima i član prvog tima Uroš Đukić.

Edis Smajić - FK Sloboda Tuzla
Edis Smajić – FK Sloboda Tuzla

O bitnosti sutrašnje utakmice govorili su najbolji strijeli juniorskog tima, Edis Smajić i Dino Hodžić koji su između ostalog pozvali navijače da dođu na utakmicu i da navijanjem podrže juniore.

-Sutra očekujem dobru utakmicu i dobro suđenje. Bitno je da izađemo na teren i da svi borimo kao jedan i da se pobjedom kvalifikujemo u Ligu prvaka, rekao je ofanzivac juniora Edis Smajić.

Dino Hodžić - FK Sloboda Tuzla
Dino Hodžić – FK Sloboda Tuzla

-Sutra je sigurno najvažnija utakmica za nas ove sezone i nadam se da ćemo sutra svi biti u pravom izdanju, odigrati najbolje što možemo i pobijediti, rekao je Dino Hodžić za Fksloboda.ba.

Juniori također, pozivaju sve navijače da sutra od 16:30 sati dođu na Tušanj i podrže ih u ovoj jako važnoj utakmici:

 

Bitnami