Sloboda oslabljena protiv Metalleghea

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Tuzli će sutra snage odmjeriti domaća Sloboda i Metalleghe.

Nakon poraza na gostovanju kod Mladosti fudbaleri Slobode su pod imperativom pobjede u duelu sa ekipom iz Jajca, no situacija u taboru crveno-crnih nije obećavajuća.

Naime, šef stručnog štaba Vlado Jagodić iznenada se našao u velikim problemima pošto će zbog povreda i odlaska u Švedsku domaći tim u sutrašnjem duelu biti desetkovan. Može se reći da je Jagodić, koji se u svojoj karijeri naosvajao trofeja, nalazi pred jednim od najtežih ispita u karijeri. Gosti iz Jajca dolaze u Tuzlu rasterećeni i na krilima velike pobjede nad Širokim Brijegom, a iskusni Slobodin strateg Metallegheu će suprostaviti ekipu bez nekoliko standardnih i u njegovoj koncepciji važnih igrača.

Sasvim sigurno Jagodić neće moći računati na povrijeđene Aleksandra Subića, Ibrahima Škahića, Nemanju Stjepanovića, Samira Merzića, te novopridošle Almedina Zilkića i Miloša Kalezića koji zbog problema sa papirologijom još uvijek nemaju pravo nastupa. Osim nabrojanih pod upitnikom je i Samir Efendić zbog smrtnog slučaja u porodici.

Bitnami