Ispunjena želja navijača: Vracene pruge na dres FK Sloboda

Fudbalski klub Sloboda predstavio nove dresove za nastavak sezone fudbalske BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U FK Sloboda danas su pristigle nove domaće i gostujuće garniture dresova koje će se koristiti u proljetnom dijelu BH Telecom Premijer lige BiH u sezoni 2016/2017.

Nakon isteka ugovorne obaveze sa dosadašnjim dobavljačem, kompanijom Patrick, a u privremenoj saradnji sa srbijanskom kompanijom Ardu Sport, prvotimci našeg kluba su dobili novu opremu za proljetni dio tekuće sezone.

Ono što je primjetno na prvi pogled je da to da se Uprava kluba odlučila vratiti Crveno-crne pruge na dresove u kojima će ekipa nastupati na domaćim mečevima.

dresovi 1

Prateći želje navijača koji su na društvenim mrežama prije nekoliko mjeseci pokrenuli kampanju za vraćanje Crveno-crnih pruga na dresove, čelnici kluba su odlučili udovoljiti tom zahtjevu te ćemo naše prvotimce na proljeće imati priliku gledati u dresovima na pruge.

Ovim potezom želi se dati na znanje i da će se glas navijača itekako cijeniti i uvažavati u narednom periodu.

Kako je saopšteno iz kluba, želja svih je da sa prugama na srcu, zajedništvom na stadionu i sinergijom u cijelom Gradu klub vratimo na prugu stare slave.

Na dresovima su utkani i logotipi devet kompanija koje su sponzori FK Sloboda.

Ekipa Vlade Jagodića sutra putuje na pripreme gdje će biti odigrana i dva kontrolna meča.

Bitnami