Predstavljeni Adnan Jahić i Ismar Tandir

Nakon obavljene prozivke prvotimaca, mnogobrojnim medijima predstavljena su dva nova fudbalera Crveno – crnih.

Senad Mujkanović, predsjednik FK Sloboda istakao je zadovoljstvo što je Klub angažovao fudbalere koji bi u narednom periodu mogli biti od velike koristi ekipi.

“Veliko mi je zadovoljstvo što se u ekipu vraća Adnan Jahić. On je dijete Slobode, ponikao na Tušnju, a u dresu prvog tima ima preko stotinu nastupa. U prošlosti je bio i kapiten ekipe, tako da sam uvjeren da će svojim znanjem, trudom i stavom biti od velike pomoći ekipi. Drugi igrač koji dolazi u naše redove je Ismar Tandir, mladi napadač koga smo doveli na prijedlog Vlade Jagodića. Tandir je budućnost našeg kluba, nekada je nastupao za mladu selekciju BiH i od njega očekujemo da u budućnosti bude okosnica tima”, istakao je Mujkanović.

jaha i tandir

Adnan Jahić, iskusni veznjak, nije krio oduševljenje što je ponovo u najdražem dresu:

“Kao da sam kadet, pun sam emocija. U svlačionici sam vidio veliki broj domaćih mladih igrača tako da Sloboda sigurno ne treba da brine za svoju budućnost. Svoj povratak ću opravdati u svakom pogledu. Uz šefov (Vlado Jagodić op. a.) rad ekipa će sigurno biti bolja u svakom pogledu”.

Naadač Ismar Tandir na Tušanj dolazi iz srpske ekipe Javora. Prije toga nastupao je na Islandu, nosio je dres francuskog Sochauxa B, a ponikao je u redovima New York Red Bulla.

“Zahvalan sam šefu i klubu na angažmanu. Velika mi je čast da ću igrati za Slobodu. Nastupao sam za U-19 i U-21 reprezentaciju BiH i bila mi je velika želja da se ponovo vratim u svoju zemlju. Tek sam danas došao u Tuzlu, ali mogu poručiti da ću za Klub dati svoj maksimum”, poručio je Tandir.

Mladi napadač je dogovorio trogodišnju saradnju sa našim klubom.

Bitnami