Mujkanović: Nećemo se predati iako radimo u teškom ambijentu!

Upravni odbor našeg kluba danas je upriličio prvu konferenciju za medije u novoj 2017. godini. Popularna „sedma sila“ upoznata je sa svim aktivnostima novog rukovodstva Kluba pred kojim je mukotrpan posao stabilizacije popularnih Crveno – crnih.

Senad Mujkanović, predsjednik UO FK Sloboda, istakao je da je novo vodstvo Kluba zateklo velike probleme, ali su odlučni da pobijede sve nedaće koje su pred njima.

„Naišli smo na hrpu problema u Klubu, ali dajemo maksimalne napore u urgentnom rješavanju svih problema. U žestokom smo tempu rada. Sada radimo kao što do sada nikad nismo radili otkako smo krzo Odbor za hitnost preuzeli vođenje Kluba“, poručio je Mujkanović, te dodao:

„Mogu reći da Tuzlaci ne vole Slobodu onoliko koliko se zaklinju putem društvenih mreža! Stalno nam stižu tužbe. Tu se radi i o bivšim predsjednicima i njihovim porodicama. Očigledno je da se nije radilo transparentno i mnoge stvari su se stavljale pod tepih. Sada se pojavljuju ljudi za koje nismo ni znali da im je Sloboda dužna. Ipak, angažovali smo revizora, pravnika…Borimo se da odblokiramo račun da bismo mogli normalno funkcionisati. Nećemo se predati iako radimo u teškom ambijentu“.

Novi Upravni odbor Crveno – crnih korak po korak rješavaju probleme. Počev od administrativnog uređenja Kluba, Omladinskog pogona, pa sve do uspostavljanja jasnih pravila kada su u pitanju odnosi na relaciji igrači – Klub.

„Donijeli smo jedinstven stav da niko ko je otišao iz Kluba, mislim na igrače koji su pokrenuli arbitraže, nikada se neće vratiti u klub dok je ovaj Upravni odbor tu. Tu smo decidni. Takođe, vrlo brzo ćemo urediti Omladinski pogon. Raspisaće se konkurs za trenere Omladinskog pogona. I postojeći treneri će se morati prijaviti na konkurs, a petočlana komisija će vršiti izbor. Apsolutno smo nezadovoljni dosadašnjim radom u Omladinskom pogonu. Godinama nam izmiču titule u mlađim kategorijama, a to se finansijski nagrađuje od UEFA. Omladinski pogon se mora dovesti u ozbiljan red“, naglasio je Mujkanović.

Upravni odbor FK Sloboda pored navedenih stvari intenzivno radi i na osiguranju maksimalnih uslova kako bi ekipa što bolje dočekala nastavak sezone. Popularni Crveno – crni pripreme započinju 10. januara, a do početka sezone uigravaće se u Tuzli, Međugorju, te Istri ili Antaliji.

Opširnije pogledajte u video prilogu:

Bitnami