Denis Karić zvanično imenovan na mjesto sportskog direktora FK Sloboda

Danas je održan prvi sastanak Upravnog odbora FK Sloboda u Novoj 2017. godini.

Na sastanku je između ostaloga dogovoreno da se Denis Karić zvanično imenuje na funkciju sportskog direktora u FK Sloboda.

Dalje, odlučeno je na preporuku trenera Vlade Jagodića da ekipa od 22. januara do 1. februara boravi u Međugorju na pripremama gdje će biti odigrane dvije kontrolne utakmice. Kada je u pitanju igrački kadar čelnici Slobode u potpunosti podržavaju odluku Vlade Jagodića da se tim ubuduće gradi u što većoj mjeri od domaćih igrača.

„U planu je da pojačmo dvije do tri pozicije u ekipi sa mladim igračima. Također, nećemo bježati ni od usluga onih iskusnijih koji su nekada bili u Slobodi ali su iz nekih razloga u međuvremenu otišli negdje drugo, a imaju želju da se vrate“ – kazao je šef struke Vlado Jagodić.

Jedna od tema tokom sastanka Uprvnog odbora bio je i Memorijalni nogometni turnir „Mustafa Hukić – Huka“. Stav UO FK Sloboda je da se taj turnir treba ponovo aktuelizirati i na Tušanj pozvati i atraktivne protivnike iz regiona. Podsjetimo, Memorijalni turnir “Mustafa Hukić Huka” posljednji put održan 2009. godine.

Bitnami